Jeannette Dreyer

Blogindlæg

Når ensomheden rammer pårørende

Hvordan jeg lærte at bede om hjælp i en krisesituation

Jeg stod midt i en livskrise, og alle i mit netværk sagde jævnligt, at jeg så godt ud og var stærk. Men jeg følte mig ikke, at jeg var stærkere end andre mennesker, og mit udseende var kun anderledes på grund af tøj og makeup. Jeg var kronisk træt og havde ikke meget overskud.

Rigtig mange i min familie, venner og bekendte sagde ofte, at jeg skulle sige til, hvis jeg havde brug for hjælp. Men det var svært at bede om hjælp i en sådan situation. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg havde brugt for.

Nu kan jeg se, hvordan ensomheden sneg sig ind, og frustrationerne voksede. Jeg tænkte ofte: Hvornår stopper det her mareridt?

Jeg prøvede at tage på festival og normalisere mig selv, men det var virkelig en oplevelse, som jeg sent, vil glemme.

Det var først senere, at jeg lærte, hvor vigtigt det er at bede om hjælp i en krisesituation. Det at bede om hjælp gør ikke en svagere, tværtimod kan det være en styrke at erkende, at man ikke kan klare alt selv.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvordan ensomhed og frustrationer kan snige sig ind, når man står midt i en krise. Disse følelser skal tages alvorligt.

At prøve at normalisere sig selv kan være en god måde at få en pause fra sine problemer, men det er også vigtigt at huske på, at man ikke kan løbe fra sine problemer, og at det er vigtigt at tage sig tid til at arbejde med dem.

Hvis du også står midt i en krise og har svært ved at bede om hjælp, så husk på, at der er forskellige ressourcer til rådighed.

Det kan være en god idé at overveje at tage imod en eller flere af disse tilbud, hvis du føler dig overvældet og har brug for hjælp til at komme videre.

Husk, at du ikke er alene i din kamp, ​​og at der altid er hjælp at hente, hvis du tør bede om det.

Jeg hjælper dig der er pårørende til et menneske, med fysiske eller psykiske udfordringer

– Med at håndtere din livssituation og genfinde glæden trods kaos og sygdom.

Jeg tilbyder dig 30 minutters gratis samtale.

Book din samtale her

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få guiden:

– Sådan tackler du rollen som pårørende til et menneske med langvarig sygdom – fysisk eller psykisk.
Tilmeld dig nyhedsmail og modtag inspiration og værktøjer til rollen som pårørende.